Google Min Bedrift – Hva er det?

Google Min Bedrift – Hva er det?

Du har nok opplevd at når du søker etter en bestemt tjeneste eller en bedrift, så dukker det opp gjerne opp en boks på høyre side hvor det står informasjon om en bedrift. Grunnen til at de dukker opp der er fordi de bruker Google Min Bedrift.

Hva er Google Min Bedrift? Søkeresultater Fredrikstad Webdesign AS

GMB (Google Min Bedrift) er noe alle bedrifter burde ha, da det er et viktig verktøy i bedre synlighet på internett. Hvis du velger å ikke ha Google Min Bedrift går du glipp av potensielle salg og kunder. Hvis du er interessert i å vite hva Google Min Bedrift er, les videre!

Hva er Google Min Bedrift?

Google Min Bedrift er et helt gratis verktøy for alle som ønsker å bli enda mer synlige på Google. Det er jo ingenting som slår gratis tjenester, uansett om du akkurat har startet en bedrift eller har holdt på i mange år. Det er helt kostnadsfritt å opprette en profil på GMB.

I løpet av de siste årene, blir det mer og mer vanlig at brukere søker etter «nær meg». Dette betyr jo at folk leter etter bedrifter i nærheten. Folk bruker gjerne Google når de skal søke, og derfor er det enda viktigere, for Google viser helst frem GMB-profiler. Har du da ikke en GMB, er det mindre sannsynlighet for at du blir vist i søkeresultatene til brukeren. Det blir da lettere for brukeren å gå til en konkurrent.

GMB er utrolig hjelpsom når du skal rangere i søkeresultater. Jo mer synlig du er på Google, desto mer kunder kan du dra inn. Om du ønsker å rangere høyt over søkeresultater, må du optimalisere profilen din. Google foretrekker profiler med mer informasjon og brukerengasjement. Om du har en komplett profil med informasjon som åpningstider, oppholdssted og tjenester, kan Google være sikre på at det faktisk er relevant til et søk og kan dermed rangere resultatene bedre.

Google Min Bedrift søkeresultater Google Maps

Hvordan fungerer Google Min Bedrift?

Når det er snakk om GMB, er det viktig at alt er konsistent. Informasjonen du legger inn skal ikke bare matche nettsiden din, men også navn, adresse og telefonnummer som finnes andre steder på internett. Når Google ser at det du oppgir på GMB-profilen stemmer med informasjonen som finnes på andre nettsteder vil Google forstå at denne bedriften er reell.

Men, skulle bedriften ha en adresse på GMB og en annen adresse på et annet nettsted, vil du få rødt flagg fra Google.

Du får også opp en score på profilen som forteller deg om den er komplett eller om det mangler noe. Denne scoringen kan du bruke som en guide for å dekke det grunnleggende.

Sørg for at nødvendige opplysninger som åpningstider og annen vanlig informasjon er oppdatert. Dette er med på å sørge for en større sannsynlighet for positive anmeldelser.

Tips fra oss

For å virkelig kunne optimalisere GMB, har vi noen tips for ekstra tiltak som kan gjøres:

Når bedriften flytter, bytter navn eller telefonnummer er det viktig å oppdatere denne informasjonen på profilen, slik at de som søker etter bedriften din får riktig informasjon. Sjekk også at adressen er skrevet på riktig og samme måte alle steder.

Når du skal fylle ut profilen er det også viktig å legge inn kategorier. Google vil tvinge deg til å velge en primærkategori som beskriver bedriften best. Kategorien du velger må matche det de allerede har listet opp, da du ikke kan lage egne kategorier selv. Husk også å legge inn sekundærkategorier. Disse sekundærkategoriene påvirker nøkkelord og søk som bedriften din kan rangere høyt på.

Det er også anbefalt å fylle inn «tjenester» og «produkter».

Vi nevnte positive anmeldelser på slutten av forrige avsnitt, og det er fordi anmeldelser er veldig viktig. Anmeldelser er noe av det som sørger for at man rangerer høyest, så du ønsker så mange positive anmeldelser som mulig. Selv om anmeldelsene kanskje ikke er like positive så anbefaler vi sterkt at du svarer på dem uansett.

Pass deg for useriøse selgere!

Google Min Bedrift er som tidligere nevnt kostnadsfritt. Du kan gjøre alt selv uten å trenge å betale en eneste krone. Det er useriøse selgere der ute som vil kontakte deg, utgir seg for å være fra Google og si at du trenger å betale en viss sum for å bli sett med Google Min Bedrift.

Så, pass deg for useriøse selgere, ikke la deg lure. Du trenger ikke å betale noe som helst eller ha et abonnement i det hele tatt.

Trenger du hjelp med Google Min Bedrift?

Hvis du syns Google Min Bedrift virker for avansert eller du har andre ting du heller må bruke tid på, kan vi hjelpe deg! Bare ta kontakt med oss for en uforpliktende prat, så finner vi sammen ut hvordan vi best kan hjelpe deg.

Mvh,
Christine Eilertsen
Lærling, Glemmen Medieproduksjon