Derfor skal du bruke nyere bildeformater på din nettside!

Lesetid: 2 minutter

Bildeformater som JPEG 2000, JPEG XR og WebP gir ofte bedre komprimering enn PNG eller JPEG, noe som betyr raskere nedlasting og mindre databruk. Å bruke nyere bildeformater vil gjøre nettsiden/nettbutikken din betydelig raskere, noe som gjør at besøkende får en god opplevelse. I dette innlegget skal vi fortelle deg litt om WebP komprimering.

Hva er WebP?

Dette er et bildeformat som både er moderne og populært, og som ble utgitt i 2007. Sammenlignet med de populære formatene, så vil denne gi deg tapsfri og tapt bildekompresjon. Denne binær kodingen gjør det mulig med rask komprimering. WebP er en blokkbasert transformasjonsteknikk, som vil gi åtte-bit fargedybde og avansert entropi-koding.
De aller fleste som har bilder på sin nettside, bruker formatet JPEG. Dette gjør bildene dobbelt så store, som da går utover hastighet.
For å rette opp i denne situasjonen, ble WebP programmet opprettet. En WordPress administrator kan nå servere komprimerte bilder via et lett program som installeres.

Fakta om WebP:

• Det er mulig å komprimere både i gjennom tapsfri og tapt komprimering
• WebP gjør det mulig å kunne redusere filer som JPEG opp til 34% og PNG opp til 45%
• Kan både brukes på fotografering og grafikk
• Støttes fullt av nettleserne Opera og Chrome


Før: Over har vi brukt en nettside hvor bildene må komprimeres med tanke på hastighet. Vi brukte dette som et eksempel og vil da vise dere et før og etter bilde. Legg merke til «Estimerte besparelser». 


Etter: Her ser man en betydelig stor forskjell. De 9,6s under «Estimerte besparelser» er borte, noe som er til fordel for hastighet og for de besøkende på nettsiden. 

Konklusjon: 

For at dine lesere og kunder skal få en god opplevelse på ditt nettsted, er dette verdt å bruke tiden sin på. Dette er noe vi også kan gjøre for deg som er kunde hos oss.

Kilde: https://developers.google.com/speed/webp