Norges mest synlige webbyrå i organiske søk

Søkemotoroptimalisering (SEO)
Lesetid: 2 minutter

Vi avslutter uke nr. 7 i 2021 med å være (en smule kjepphøy og) Norges mest synlige webbyrå i Google på organiske søk. Vi har lagt ned mye arbeid i søkemotoroptimalisering (SEO) for oss selv den siste tiden, og det er utrolig gøy å se at hardt arbeid betaler seg.

Vi arbeider mye med synlighet og SEO for våre kunder. Spesielt under utvikling av nye nettsider. Vi er ikke så glad i å snakke om kunder vi hjelper med søkemotoroptimalisering, så da kan vi heller snakke om oss selv.
Kort fortalt betyr tallene over at vi har en synlighet på 18,839% på alle søkeord som er relevant for oss. Det er ord som f.eks «ny hjemmeside». De siste 7 dagene har vi en økning på 5,870%. Lokasjonen er Norge og samtlige hjemmesider og nettsteder som rangerer på «våre» søkeord er med.

Vi har de siste uken merket en god økning i antall henvendelser, og eneste forklaringen på det er at vi er mer synlig i Google og andre søkemotorer nå enn tidligere. Samtidig er dette en god illustrasjon på hvor viktig det er å være synlig når potensielle kunder aktivt leter etter produkter og tjenester du selger.

Grafen over viser rangeringen på viktig søkeord over tid. Rundt 18. januar 2021 gjorde vi noen kraftige grep rundt vår egen nettside og Google og andre søkemotorer reagerer tilnærmet umiddelbart.
Gul = antall ord 1. – 3. plass.
Lys blå = 4. – 10. plass.
Blå = 11. – 20. plass.
Mørk blå = 21. – 100. plass.

Søkemotoroptimalisering er tidkrevende og noen ganger en svært vanskelig prosess da algoritmen til Google hele tiden oppdaterer seg med hva den vektlegger for å rangere godt. Marginene er ofte svært små, men med med god kunnskap, stabilt og godt arbeid over lenger tid vil resultatene helt sikkert komme.

Det viktigste i 2021 når det kommer til SEO og gode nettsider, er godt innhold (selvfølgelig) og brukervennlige nettsider.
Med brukervennlige nettsider mener vi f.eks lastehastighet og god navigasjon. Dersom lastehastighet til nettsiden din ikke har fått den kjærligheten den fortjener risikerer du at Google prioriterer nettsiden til dine konkurrenter fremfor din.