Slik redigerer du produktbeskrivelse på din WooCommerce nettbutikk

Slik redigerer du produktbeskrivelse på din WooCommerce nettbutikk
Lesetid: 3 minutter

Hvis du ønsker kan du veldig enkelt oppdatere, endre og legge til produktbeskrivelse på din WooCommerce-nettbutikk levert av Fredrikstad Webdesign AS. Vi oppretter en egen bruker til deg (eller flere hvis det er flere ansatte) som du/dere logger inn på din nettbutikk med.

I denne guiden bruker vi eksempler fra www.ostkaffekompani.no.

Undersiden du logger inn på ser som regel slik ut:

Etter at du er innlogget ser du hvordan hjemmesiden/nettbutikken ser ut på baksiden. Dette er kalt for «backoffice»:

  • Når du er innlogget vil du alltid se en svart menylinje på toppen av siden.
  • Knappen øverst til venstre (med et hus-ikon og navnet på nettside) benytter du for å gå til hjemmesiden/nettbutikken eller backoffice.

Redigering av produktbeskrivelse

Når du skal redigere et produkt anbefaler vi at du navigerer deg på vanlig måte til det produktet du vil redigere, og så trykker du «rediger produkt»:

Du vil nå se hvordan dette produktet ser ut på «baksiden».
Når du redigerer beskrivelsen(e) på et produkt, kan du legge til en lengre beskrivelse av produktet, som du kan skrive rett inn i det største og første feltet du ser (som på bildet).

Har du lengre, eller en mer detaljert beskrivelse om produktet, kan du skrive det inn her. Denne teksten dukker da opp nederst på produktsiden, slik at spesielt interesserte kan få mer informasjon om produktet, ved å «scrolle» lengre ned på siden. Det er nå bare å legge inn den evt. beskrivelsen, rett i tekstboksen.

Lengre ned på «baksiden» av produktet, finner du boksen som heter «Kort beskrivelse av produktet». Her legger du inn kort, generell og direkte informasjon om produktet. Denne boksen er viktigst å fylle ut, da dette egentlig skal være det eneste nødvendige å lese om produktet. Informasjonen som kan skrives inn her kan f.eks. være datoer/klokkeslett for evt. kurs, eller som på produktet som er avbildet: bryggemetode, høyde, mengde, osv.
På produktsiden i nettbutikken din, vil den korte beskrivelsen dukke opp øverst ved siden av produktbildet.

Etter at du har skrevet inn informasjonen og beskrivelsen av produktet ditt, kan du evt. fylle ut/legge til andre ting som f.eks. pris eller forskjellige varianter (hvis du har det).
Hvis du er ferdig og fornøyd trykker du på «Update/oppdater»:

Se endringene «live»

Bra jobbet! Etter at du har trykket oppdater vil du se en melding øverst på siden. Du vil helt sikkert se hvordan endringene ser ut «live», trykk derfor på «Vis produkt» øverst:

Hvis du ser et menyelement som heter «Delete Cache» i menylinjen på toppen så anbefaler vi at du trykker her hvis du er fornøyd med endringene dine. Dette for å sørge for at endringene du har gjort blir vist umiddelbart til nye besøkende på hjemmesiden din:

Vi ønsker deg masse lykke til med å redigere tekst/innhold på din egen nettbutikk. Hvis du har noen spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt.

Mvh,
Fredrikstad Webdesign AS