Slik redigerer du tekst på din WordPress hjemmeside

Slik redigerer du tekst på din Wordpress hjemmeside
Lesetid: 3 minutter

Hvis du ønsker kan du veldig enkelt oppdatere, endre og legge til tekst på din WordPress-hjemmeside levert av Fredrikstad Webdesign AS. Vi oppretter en egen bruker til deg (eller flere hvis det er flere ansatte) som du/dere logger inn på din hjemmeside med.

I denne guiden bruker vi eksempler fra www.spiratakst.no.
Undersiden du logger inn på ser som regel slik ut:

Etter at du er innlogget ser du hvordan hjemmesiden ser ut på baksiden.
Dette er kalt for «backoffice»:

  • Når du er innlogget vil du alltid se en svart menylinje på toppen av siden.
  • Knappen øverst til venstre (med et hus-ikon og navnet på nettside) benytter du for å gå til hjemmesiden eller backoffice.

Når du skal redigere en underside anbefaler vi at du navigerer deg på vanlig måte til den undersiden du vil redigere, og så trykker du «rediger side»:

Du vil nå se hvordan denne undersiden ser ut på «baksiden».
For å gjøre det så enkelt som mulig for deg å redigere selv benytter vi ofte en «page builder». Alt er logisk satt opp og du du finne enkelt akkurat den teksten du vil redigere. Når du tar musen over teksten vil tre ikoner bli synlig. Ett av dem heter «edit element». Trykk der.

Du får nå opp et teksredigerings-verktøy som kan minne om Word, Gmail eller et annet tekstprogram. Det er nå bare å begynne å skrive/redigere.
Når du er ferdig er det viktig at du trykker på «Lagre» nederst til høyre:

Etter at du har trykket «lagre» i tekstredigerings-verktøyet kommer du tilbake til «page builderen». Du kan redigere flere tekster på denne undersiden. Hvis du er ferdig trykker du på «Update/oppdater»:

Bra jobbet! Etter at du har trykket oppdater vil du se en melding øverst på siden.
Du vil helt sikkert se hvordan endringene ser ut «live», trykk derfor på «Vis side» øverst:

Hvis du ser et menyelement som heter «Clear Cache» i menylinjen på toppen så anbefaler vi at du trykker her hvis du er fornøyd med endringene dine.
Dette for å sørge for at endringene du har gjort blir vist umiddelbart til nye besøkende på hjemmesiden din:

Vi ønsker deg masse lykke til med å redigere tekst/innhold på din egen hjemmeside. Hvis du har noen spørsmål ikke nøl med å ta kontakt.

Mvh
Fredrikstad Webdesign AS

Er du vår nye webdesigner?Se ledig stilling
+