Slik bruker du video i markedsføring på nett

Slik bruker du video i markedsføring på nett
Lesetid: 3 minutter

De siste årene har det blitt mer og mer vanlig at bedrifter bruker video til å markedsføre seg i de ulike kanalene på internett, som f.eks. YouTube, Facebook, Instagram og LinkedIn. I dette blogginnlegget forklarer vi hvorfor video kan være effektivt for å tiltrekke seg oppmerksomhet og nå ut til potensielle kunder. Du vil også se eksempler på hvordan noen av våre kunder bruker video på nettsider og i sosiale medier.

Hvorfor skal du bruke video?

De aller fleste foretrekker i dag å se video fremfor bilder eller lese tekst, og det er enklere å formidle et budskap ved hjelp av visuelle virkemidler og levende bilder. Video er dessuten enklere å fordøye og det er større sjanse for å påvirke og engasjere seeren. En bedrift har, i følge undersøkelser gjort av nettstedet videoexplainers.com, ca. 50 ganger så stor sjanse for å havne på førstesiden på Google hvis den er god på å bruke video på nettsiden. Dessuten foretrekker både Facebook og Instagram video fremfor bilder når det kommer til spredning av innlegg på sine plattformer. Et videoinnlegg vil derfor nå ut til langt flere personer enn andre typer innlegg med samme budskap.

Her kan du se et eksempel på bruk av video, hvor vår kunde Einar Zakariassen presenterer sin bedrift Vin & Matglede.

Hvor kan du bruke video?

Alle de store sosiale plattformene, inkludert YouTube, er markedsføringskanaler hvor du kan bruke video til å promotere din bedrift eller dine produkter.

Hvis du ønsker å vise en eller flere videoer på nettsiden din, så anbefaler vi å først publisere de på bedriftens YouTube-kanal for deretter å bygge de inn («embedde») på nettsiden. Ved å gjøre det på denne måten slår du 3 fluer i en smekk:

  1. Kundeopplevelsen på nettsiden blir bedre ved at potensielle kunder får et bedre inntrykk av bedriften eller produktene du selger.
  2. De besøkende bruker naturligvis lengre tid på nettsiden mens videoen avspilles. Dette er positivt for nettsidens SEO (søkemotoroptimalisering).
  3. Videoen blir søkbar direkte i Googles videosøk og på YouTube når du legger inn en god tittel, en informativ beskrivelse og relevante tagger på opplastingen din.

Vi anbefaler også å laste video direkte opp på bedriftens Facebook-side, slik at den kan sees der uten å forlate plattformen. Det samme gjelder Instagram og LinkedIn. Gjør videoen tilgjengelig for seeren der de befinner seg, istedenfor at de må klikke seg inn på YouTube eller Vimeo for å se den. Facebook ønsker ikke at folk skal forlate sin plattform for å se noe på YouTube, som eies av Google, og derfor vil ikke innlegg som peker til andre plattformer spres i like stor grad.

Flere eksempler på hvordan andre bedrifter bruker video

Det finnes mange ulike typer video som bedrifter kan bruke til markedsføring i 2019, og her tar vi for oss følgende:

  1. Presentasjonsvideo
  2. Produkt- eller demonstrasjonsvideo

En presentasjonsvideo kan være noe så enkelt som at daglig leder presenterer seg og bedriften, og forteller litt om hva de gjør og om bakgrunnen deres. Seeren blir umiddelbart bedre kjent med bedriften og det er med på å skape en tillit man normalt bare ville oppnådd ved å møtes ansikt til ansikt.

Lenger opp i innlegget kunne du se et eksempel med Einar Zakariassen i Vin & Matglede. Her er et annet eksempel, fra vår kunde Steinar Lier og HotCoffee AS:

Både Vin & Matglede og HotCoffee AS bruker presentasjonsvideo sentralt på sine nettsider, henholdsvis https://vinogmatglede.no/ og https://hotcoffee.no/.

Vi i Fredrikstad Webdesign AS har stått for både filming og redigering av disse videoene.

En produktvideo, eller demonstrasjonsvideo («how to»-video), brukes til å introdusere eller promotere et eller flere produkter for seeren. Dette er i mange tilfeller nyttig for bedrifter som ønsker å skape oppmerksomhet rundt et spesifikt produkt eller vise frem spesielle egenskaper produktet har som ikke kommer godt nok frem i bilde- eller tekstformat.

Her er et eksempel på produktvideo fra en av våre kunder, Ezzenza Arbeidsklær, hvor de presenterer en type vernesko som har et litt utradisjonelt «sporty» design og hvor det var viktig for de å forklare at skoen har sterke beskyttende egenskaper selv om den «bare ser ut som en joggesko»:

Også denne videoen er produsert av oss i Fredrikstad Webdesign AS.

Trenger du hjelp med produksjon av video?

Fredrikstad Webdesign AS kan hjelpe deg og din bedrift med videoproduksjon. Ta gjerne kontakt hvis du har en idé til video eller ønsker å drøfte hvilke muligheter du har innenfor ditt budsjett.

Er du vår nye webdesigner?Se ledig stilling
+