5 tegn på at bedriften din trenger en ny nettside

5 tegn på at bedriften din trenger en ny nettside
Lesetid: 3 minutter

Visste du at bedriftens nettside er en dedikert selger ansatt på heltid? Den står og selger jevnt og trutt 24 timer i døgnet, 7 dager i uka, 365 dager i året.
Fortsatt ser vi at mange bedrifter har gamle og utdaterte nettsider, og dette grunnes i at de ikke helt vet når det er på tide å få en ny nettside. Derfor har vi samlet sammen 5 vesentlige tegn på at bedriften din trenger en ny nettside.

Når en potensiell kunde søker etter et produkt eller en tjeneste, og klikker seg inn på nettsiden deres er det utrolig viktig at nettsiden gjør et godt førsteinntrykk. Nettsiden er veldig ofte den aller første kontakten en kunde har med dere, så en nettside er et godt salgsverktøy.

I dag holder det ikke å ha en nettside som ble laget for 6 år siden og forvente at den vil fungere for evig og alltid. For en nettside i dag går etterhvert ut på dato, da verden stadig vekk er i utvikling og folk bruker mobil og nettbrett mer og mer.

I dag holder det ikke å ha en nettside som ble laget for 6 år siden og forvente at den vil fungere for evig og alltid.

1. Nettsiden hverken ser eller føles bra ut

Dette er jo et tydelig tegn! Ser du på bedriftens nettside og får en følelse av at den kunne sett bedre ut og oppleves bedre? Gjerne sammenlign nettsiden din med en konkurrents nettside. Har konkurrenten en bedre nettside, er det et tegn på at bedriften trenger å freshe opp med en ny nettside.

Dagens nettsider skal gi kunden et godt førsteinntrykk, ha et rent design og det skal være superenkelt for kunder å navigere rundt på nettsiden.

2. Nettsiden laster tregt

I dag er det snakk om at du har få sekunder for å gi kunden et godt inntrykk av nettsiden når de trykker inn. Vi har i dag blitt enda mer utålmodige enn før grunnet mange sanseinntrykk til enhver tid.

47% av kunder i dag forventer at nettsider bruker under 3 sekunder på å laste inn. I tillegg til at kunder forlater siden når den bruker for lang tid, så vil Google rangere nettsiden din lavere grunnet lastehastigheten. Å få høyere plassering i søkeresultatene på Google og få flere kunder til å bli på nettsiden din, bør være en god grunn til å skaffe en ny nettside.

3. Nettsiden er ikke mobilvennlig

Gå inn på nettsiden til bedriften på alle enheter. PC, nettbrett og mobil. Er nettsiden utdatert, er sjansen stor for at den ikke ser bra ut på nettbrettet eller mobilen. Å ha en responsiv nettside er vesentlig for at kunder vil bli på nettsiden. Over halvparten av alle søk kommer fra mobile enheter. Hele 50% har sagt at selv om de liker en bedrift, vil de sjeldnere benytte seg av tjenestene til den aktuelle bedriften dersom nettsiden ikke er mobilvennlig.

Selv om antallet besøkende fra mobil varierer fra bransje til bransje, vil nettsiden ikke være tilrettelagt for minst halvparten av brukerne. En ny nettside vil bli godt tilpasset alle enheter uten at det vil påvirke utseendet og lastehastigheten.

4. Bedriften har «vokst fra» nettsiden

Bedriften har «vokst fra» nettsiden. Bedrifter er stadig i utvikling og vokser. Dere har kanskje fått inn flere tjenester eller produkter? Kanskje dere har ansatt nye folk? Nettsiden skal gi et godt bilde av bedriften og la kunden finne det de leter etter.

En ny nettside vil være i tråd med bedriftens budskap og la bedriften vokse enda mer!

5. Kunder finner dere ikke på Google

Ingen liker å måtte bla over mange sider på Google, man vil gjerne finne det man er ute etter umiddelbart. Blir dere ikke funnet av kunder på nett? Da rangerer dere nok veldig dårlig på Google. Mest sannsynlig er søkemotoroptimaliseringen ikke-eksisterende, eller så er ikke nettsiden søkemotoroptimalisert godt nok. En ny nettside i dag kommer med god søkemotoroptimalisering og bedriften burde ha som et mål å rangere høyt i Google.

Kjenner du deg igjen i én eller flere av punktene over? Vi i Fredrikstad Webdesign hjelper deg gjerne med en ny nettside!

Takk for at du tok deg tid til å lese.

Mvh,
Christine Eilertsen, Lærling, Glemmen Medieproduksjon

PS! Har du et prosjekt du ønsker å snakke med oss om, så ta gjerne kontakt.