Markedsføringstips for små bedrifter

Markedsføringstips for små bedrifter
Lesetid: 2 minutter

Dersom du driver en liten bedrift eller et enkeltmannsforetak, er markedsføringsbudsjettet ofte noe begrenset. Likevel er det et par ting du bør prioritere for å synliggjøre bedriften din for potensielle kunder der ute, gjennom digital markedsføring.

Nettside

Nettsiden din er i svært mange tilfeller det første møtet en ny kunde har med din bedrift. Og alle vet hvor viktig et godt førsteinntrykk er. Potensielle kunder søker etter en spesifikk tjeneste. De vet ikke hvem de skal kontakte, de kjenner ingen innenfor den bransjen – hva tror du de gjør? Mest sannsynlig gjør de et søk på Google. Så klikker de seg inn på din hjemmeside og finner det de søker etter.

Annonsering i Google

Bruk riktige søkeord i annonser på Google og få søkere inn på din nettside. Du vil kun betale for de som klikker på annonsen og faktisk kommer inn på nettsiden din. På denne måten når du ut til riktig kunde for en god pris. Les mer om Google Ads.

Google Min Bedrift

Google Min Bedrift er et helt gratis verktøy for alle som ønsker å bli enda mer synlige på Google. Det er jo ingenting som slår gratis tjenester, uansett om du akkurat har startet en bedrift eller har holdt på i mange år. Det er helt kostnadsfritt å opprette en profil på GMB.

Les mer om Google Min Bedrift.

Sosiale medier

Du bør ha en bedriftskonto på plattformer som f.eks Facebook / Instagram / LinkedIn / YouTube for din bedrift. Her kan du få følgere og lage målrettede annonser mot din målgruppe. Her kan du også lese av statistikk for å måle dine handlinger og kostnader knyttet til din markedsføring på plattformene, og tilpasse deg markedet. Et tips er å starte med den plattformen som passer best for deg og beherske den godt, før du går videre til den neste.

Lag deg en plan

Planlegg hva du vil gjøre i de ulike kanalene og når du vil gjøre det. Aktivitet, kanal, målgruppe og tidspunkt kan være noen av stikkordene her.

Be om hjelp

Synes du dette er vanskelig, er det lov å be om hjelp. Vi er her dersom du ønsker å ta en prat om digital markedsføring for din bedrift!

Er du vår nye webdesigner?Se ledig stilling
+